DANSKEN

Det var helt perfekt å starte med Dansken fra Klovner i kamp sa de. Jada jeg er jo veldig enig i det i utgangspunktet. Esben er som skapt til å være artist og rapper. Den ekstroverte, han er engasjert, engasjerende og ufattelig god til å få alle til å føle seg vel. Men fy f**n så nervøs jeg var. Ikke en eneste matbit fikk jeg ned og i følge bakfolka hadde jeg nesten ikke sagt et ord på kamera hele middagen. Vi hadde nettopp møtt hverandre alle sammen og jeg begynte å innse konsekvensene av hva jeg hadde begitt meg ut på.

I noen uker hadde min eminente rappekompis Per "Skranglebein" og jeg lagt en plan om å omskrive en av Klovners klassikere "Glade Dager" til en kosete disselåt av "Dansken" sjøl. Det har blitt voksne etablerte businessfolk og middeklasseborgere av Klovner-gjengen. Cleana opp og fått det til. Og med kjærlighet skulle vi sparke litt oppover og tilbake til de som var så harde mot vestkantkulturen i Oslo back in the days. 

Plutselig sto jeg på en gård mange mil fra Oslo, sammen med Åse Kleveland og Benny Borg, jeg så på teksten vi hadde skrevet med helt andre øyne... "Sex"...."Faen"... "Motherfucking".... Herregud hva har jeg gjort! Jeg skal rappe på norsk tv, jeg skal banne som en bryggesjauer og i tillegg skal jeg disse min eneste venn fra før på gården. Jeg måtte minne meg selv på at vi hadde en plan og at jeg en gang hadde syntes den var god. Esben tåler det, gjør han ikke? Vi har ledd og jeg har pugga og øvd. Pheew... OK. Here goes! Også gikk det jo bra. En del av det å være musiker og artist er å ikke miste trua på en god tanke. Har du lagt deg en plan så følg den og gjør det med overbevisning. Ingenting kan gjøres halvveis. Og tro meg det er hardt å være rapper! 

Tusen takk til alle som hjalp meg med å gjøre noe jeg synes var skikkelig skummelt og jeg håper dere liker opptreden! 

Takk Jørn Dahl og Per Olav Hoff Mydske

En spesiell takk til Thomas "Fingern" Gullestad som stilte opp å scratcha på låta, det var en selvtillitsboost!  

Her Spotifylink til min opptreden (copy-paste) : spotify:track:3wtrNqV4cIkS2Gd8dfQrzg

Litt spent gjeng! Foto: Vegard Breie/TV2
 Prøver å være swag Foto: Vegard Breie/TV2 

Prøver å være swag Foto: Vegard Breie/TV2 

© Margaret Berger 2017
All Rights Reserved.