ET IKON

Da var tiden kommet for å hylle et norsk ikon, Åse Kleveland, selve definisjonen på eleganse og integritet. Det var en litt ut av kroppen opplevelse å skulle hilse på Åse på gården for første gang. Jeg har enorm respekt for henne. Hun har vært en sterk kvinne med bein i nesa og store posisjoner å fylle, men samtidig klart å være akkurat det, en kvinne.  Med viljestyrke og mykhet hand i hand har hun klart å oppnå en posisjon i vårt samfunn som en kulturdronning. Det ikoniske ved henne kommer spesielt frem i de gamle bildene av henne, der hun ligner Sophia Loren og Birgitte Bardot, vakker og glamorøs. 

teksten fortsetter etter bildet: 

Kniseduoen i gang på sommerfulgjakt

Åse er også et homseikon, hvem vet hva det betyr, men det er hun i hvert fall. Når man har vært med i Grand-Prix og Eurovision og i tillegg vært en evig fashionista ber du altså bare om det. Når jeg hørte låten "Gi meg fri" tenkte jeg på frihet og hva det ville si i Norge på 60-tallet, og hva det betyr nå. På 60-tallet tror jeg de var mye mer takknemlig, men at det de kanskje kunne ønske seg en arbeidsdag fri. Frihet til å gjøre som man ville, være impulsiv og ikke slite seg ut for andre hele tida. Nå betyr frihet å kunne si akkurat det man vil, når man vil. Å få være den man er, og å få elske den man elsker. For oss i Norge høres kanskje ikke det så vanskelig ut? Men i mange land og kulturer er det ikke en selvfølge i hele tatt. Og det homofile "miljøet" er like så utsatt nå som de var før i tida. Noen vil alltid hate, kanskje fordi de hater seg selv mest... Mine tanker gikk selvfølgelig denne sommeren tilbake til Orlando skytingen, bare noen måneder før, og jeg valgte å dedikere denne disco-versjonen til ofrene, og de som følte seg truffet av denne hat-handlingen. 

Håper dere forstår budskapet og likte fremførelsen, link etter bildet. 

"Set me free" 

 

Opptreden: http://www.tv2.no/underholdning/8851709/

Spotify: https://open.spotify.com/track/0w5ru2g6ELdqM7hUal8voa

 

© Margaret Berger 2017
All Rights Reserved.